Červený trpaslík


Červený trpaslík - Epizody - Scénáře - Posádka - Herci - Dabing - Ze zákulisí - Hnidopich - Náboženství - Vesmír - Direktivy - Havárky - Nadávky - Postřehy - Texty - Hudba - Mobil - Kostýmy - Dodatky - Sex - Kuchařka - Filmotéka - Slovník - Kalendář - Obrázky - Film - Quiz - Fantazie - NSFAQ - Vzkazy - Srazy - Download - Merchandising - Kontakty - Diskuse - Facebook
Dnes je 18.08.2017

Recepty
Gazpacho
Večer s karí
Kari
Kuře
Placky
Sandwich
Sandwich 2
Sandwich 3
Sladká snídaně
Tříselná snídaně
Vězeňská véča
Toast
Moučný mol

Naše tipy
Přidejte si nás do položky Oblíbené.

Relaxační folie

Informace
Vzkazy
14853
NSFAQ
1354
Quiz
6

Facebook

Sponzoring

Kuchařka

KariHovězí kari

Pro 2 - 3 osoby : 300 g zadního hovězího masa, asi 4 ks
mladého pórku, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky kari koře-
ní *, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky Vegety nebo 1/4 lžičky Glu-
tasolu, asi 1 dl hovězího vývaru, asi 3 lžíce oleje na smažení,
popřípadě trochu alkoholu. (pivo? ;-) )

*) V případě, že chcete mít jídlo opravdu jako Lister, vezměte
plechovku s kari, z ní odeberte 2 lžičky a zbytek tam přidejte.

Maso nakrájejte na nudličky, dejte je do misky a zalijte só-
jovou omáčkou. Zatímco maso odpočívá v misce a pře-
jímá kořeněnou chuť sójového extraktu, nakrájejte šikmo
po délce pórek na dlouhé nudličky. Potom rozehřejte 
pánev, přidejte olej a do horkého oleje vložte maso. Smaž-
te na prudkém ohni a stále míchejte. Asi za 5 minut se voda, kterou maso vypustilo, téměř vypaří. Pak přidejtekari koření, cukr a vzápětí pórek. Směs míchejte a pozorujte pórek : až začne jakoby vadnout, ale bude stále ještě zelený, blížíte se k závěru přípravy. Jídlo dochuťte Glutasolem zakápněte alkoholem, přelijte sběračkou vývaru, promíchejte a hned podávejte. Pokud vám smažení trvalo jen 8 - 10 min., bude maso šťavnaté a pórek svěže zelený.