Červený trpaslík


Červený trpaslík - Epizody - Scénáře - Posádka - Herci - Dabing - Ze zákulisí - Hnidopich - Náboženství - Vesmír - Direktivy - Havárky - Nadávky - Postřehy - Texty - Hudba - Mobil - Kostýmy - Dodatky - Sex - Kuchařka - Filmotéka - Slovník - Kalendář - Obrázky - Film - Quiz - Fantazie - NSFAQ - Vzkazy - Srazy - Download - Merchandising - Kontakty - Diskuse - Facebook
Dnes je 20.07.2017

Recepty
Gazpacho
Večer s karí
Kari
Kuře
Placky
Sandwich
Sandwich 2
Sandwich 3
Sladká snídaně
Tříselná snídaně
Vězeňská véča
Toast
Moučný mol

Naše tipy
Přidejte si nás do položky Oblíbené.

Relaxační folie

Informace
Vzkazy
14849
NSFAQ
1354
Quiz
6

Facebook

Sponzoring

Kuchařka

GazpachoPolévka Gazpacho

Tato španělská polévka je plná pokrájené a nastrouhané zeleniny a jejím základem je rajčatový protlak. Připravte ji s předstihem, protože se podává vychlazená !

 

Informace o výživné hodnotě
kalorie - 140
bílkoviny - 3 g
sacharidy - 13 g
cukry - 12 g
tuky - 9 g
nasycené tuky - 1 g




Pro 4 osoby
Suroviny:
1/2 menší okurky
1/2 menší zelené papriky zbavené semínek a pokrájené na malé kousky
500 g zralých oloupaných rajčat nebo 400 g konzervovaných rajčat
1/2 nahrubo nasekané cibule
2-3 rozetřené stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
1-2 lžíce citronové šťávy nebo citronového džusu
2 lžíce rajčatového protlaku
4,5 dl rajčatové šťávy
sůl a pepř

Při podávání:
pokrájená zelená paprika
tence nakrájené kroužky cibule
česnekové osmažené kostičky chleba

1. Do velké mísy pokrájejte na větší kousky okurku a přidejte pokrájenou zelenou papriku.

2. Zpracujte v mixéru rajčata, cibuli a česnek, přidejte olej, vinný ocet, citronovou nebo limetovou šťávu a rajčatový protlak a umixujte vše do hladka. Můžete rovněž rajčata nakrájet nadrobno a cibuli jemně nastrouhat a pak oboje umixovat s česnekem, olejem, citronovou nebo limetovou šťávou a rajčatovým protlakem.

3. Přidejte umixovanou směs do mísy, vše dobře promíchejte, pak přidejte rajčatovou šťávu a znovu vše promíchejte.

4. Osolte a opepřete polévku podle chuti, mísu přikryjte a nechte v ledničce důkladně vychladit - nejméně 6 hodin a lépe ještě déle, aby se chuti spojily.

5. Připravte do zvláštních misek zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba.

6. Naběračkou naplňte vychlazenou polévkou misky, nejlépe z polévkové mísy umístěné na stole tak, aby v její blízkosti byly i misky s přílohami. Podávejte misky s přílohami hostům, aby se obsloužili sami.