Červený trpaslík - Epizody - Scénáře - Posádka - Herci - Dabing - Ze zákulisí - Hnidopich - Náboženství - Vesmír - Direktivy - Havárky - Nadávky - Postřehy - Texty - Hudba - Mobil - Kostýmy - Dodatky - Sex - Kuchařka - Filmotéka - Slovník - Kalendář - Obrázky - Film - Quiz - Fantazie - NSFAQ - Vzkazy - Srazy - Download - Merchandising - Kontakty - Diskuse - Facebook |
|
Polévka Gazpacho Tato španělská polévka je plná pokrájené a nastrouhané zeleniny a jejím základem je rajčatový protlak. Připravte ji s předstihem, protože se podává vychlazená ! Informace o výživné hodnotě
1. Do velké mísy pokrájejte na větší kousky okurku a přidejte pokrájenou zelenou papriku. 2. Zpracujte v mixéru rajčata, cibuli a česnek, přidejte olej, vinný ocet, citronovou nebo limetovou šťávu a rajčatový protlak a umixujte vše do hladka. Můžete rovněž rajčata nakrájet nadrobno a cibuli jemně nastrouhat a pak oboje umixovat s česnekem, olejem, citronovou nebo limetovou šťávou a rajčatovým protlakem. 3. Přidejte umixovanou směs do mísy, vše dobře promíchejte, pak přidejte rajčatovou šťávu a znovu vše promíchejte. 4. Osolte a opepřete polévku podle chuti, mísu přikryjte a nechte v ledničce důkladně vychladit - nejméně 6 hodin a lépe ještě déle, aby se chuti spojily. 5. Připravte do zvláštních misek zelenou papriku, kroužky cibule a česnekové smažené kostičky chleba. 6. Naběračkou naplňte vychlazenou polévkou misky, nejlépe
z polévkové mísy umístěné na stole tak, aby v její blízkosti byly
i misky s přílohami. Podávejte misky s přílohami hostům, aby se
obsloužili sami. |