Červený trpaslík


Červený trpaslík - Epizody - Scénáře - Posádka - Herci - Dabing - Ze zákulisí - Hnidopich - Náboženství - Vesmír - Direktivy - Havárky - Nadávky - Postřehy - Texty - Hudba - Mobil - Kostýmy - Dodatky - Sex - Kuchařka - Filmotéka - Slovník - Kalendář - Obrázky - Film - Quiz - Fantazie - NSFAQ - Vzkazy - Srazy - Download - Merchandising - Kontakty - Diskuse - Facebook
Dnes je 30.05.2017

Herci
Annett
Barrie
Hayridge
Charles
Jules
Llewellyn
Lovett

Naše tipy
Přidejte si nás do položky Oblíbené.

Relaxační folie

Informace
Vzkazy
14849
NSFAQ
1354
Quiz
6

Facebook

Sponzoring

Danny-John Jules

Danny John-Jules

DANNY JOHN-JULES

vlastním jménem Daniel John-Jules, narozen 15. září 1960

Danny John-Jules začínal jako tanečník a zpěvák. V televizi se sice objevil už ve svých sedmnácti v pořadu "Scum", ale počátkem osmdesátých let se věnoval hlavně muzikálům, jako například "Starlight Express" nebo "Jackanory" a účinkoval i ve slavném londýnském divadle Old Vic v "Carmen Jones". Má za sebou také turné po Spojených státech se slavnou anglickou popovou skupinou Wham a zazpíval si spolu s Davidem Bowiem na soudtracku k pohádce "Labyrint". Pokud se budete pozorně dívat na "Malý krámek hrůz", zahlédnete ho mezi zpěváky na ulici.Stejně jako u Charlese má o jeho objevení pro "Červeného trpaslíka" největší zásluhu producent Paul Jackson. Když dostal roli sebestředného kočkočlověka
Kocoura, připravoval se na ní Danny John-Jules tím, že četl knihu Desmona Morrise "Catwatching". Z ní načerpal mnoho podnětů pro to, jak zahrát svoji postavu.
Přestože Kocourova role byla trochu zatlačena do pozadí dvěma hlavními party Listera a Rimmera, rozhodně by bez ní nebyl "Červený trpaslík" tím čím je. "Zpočátku byl Kocour jednoduše imbecil. Jenom se nakrucoval před zrcadlem a cpal se. Postupně se ale měnil a nakonec to dotáhl až na hlavního pilota Kosmika,"komentoval svou postavu John-Jules, který spolu s Charlesem jako jediný vydržel maratón 52 epizod natažených na jedenáct let. Své taneční a zpěvácké kvality mohl ukázat v epizodě "Paralelní vesmír", kde zpíval úžasnou píseň "Neschopen slova."
Jeho synovec, Alexander John-Jules si také zahrál v Červeném trpaslíkovi a to v epizodě Uroboros jako mimino Lister.

Oblíbené epizody "Červeného trpaslíka":"Paralelní vesmír", "Návrat do reality".

Filmografie 1977 - 2001:
Scum (1977) a (1979)
Little Shop of Horrors (1986)
Red Dwarf (1988) (TV serie)
Maid Marian and her Merry Man (1989) (TV serie)
London Kills Me (1991)
The Tomorrow People (1992) (TV serie)
Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
Blade 2 (2001)
Red Dwarf (film) (2003?)