Červený trpaslík


Červený trpaslík - Epizody - Scénáře - Posádka - Herci - Dabing - Ze zákulisí - Hnidopich - Náboženství - Vesmír - Direktivy - Havárky - Nadávky - Postřehy - Texty - Hudba - Mobil - Kostýmy - Dodatky - Sex - Kuchařka - Filmotéka - Slovník - Kalendář - Obrázky - Film - Quiz - Fantazie - NSFAQ - Vzkazy - Srazy - Download - Merchandising - Kontakty - Diskuse - Facebook
Dnes je 20.07.2017

Herci
Annett
Barrie
Hayridge
Charles
Jules
Llewellyn
Lovett

Naše tipy
Přidejte si nás do položky Oblíbené.

Relaxační folie

Informace
Vzkazy
14849
NSFAQ
1354
Quiz
6

Facebook

Sponzoring

Craig Charles

Craig Charles

CRAIG CHARLES

http://www.craigcharles.co.uk

narozen 11. července 1964, rozvedený a ženatý

Život Craiga Charlese se dá charakterizovat slavnou větou:"Malé porce, ale tolik chodů!"
Můžete ho považovat za básníka, textaře, konferenciéra, spisovatele, režiséra, muzikanta či amatérského fotbalistu. Nejznámější je však přeci jen jako herec.
Narodil se v Liverpoolu. Už v roce 1984 se oženil s herečkou Cathy Tyson, známou například z filmu "Mona Lisa", ale manželství se v roce 1989 rozpadlo. Charles pak žil se svou přítelkyní, zpěvačkou Suzanne Rhatigan, která si v "Červeném trpaslíkovi" zahrála Listerovu chiméru v epizodě "Kamila." V současné době je podruhé ženatý. Má dceru Ann-Jo.
Craig Charles nikdy herectví nestudoval a zpočátku se zabýval spíše prací v rozhlase a konferenciérstvím. Jeho prvním objevením se na televizní obrazovce bylo účinkování ve slavné šou "Saturday Nigt Live", kde si ho povšiml Paul Jackson, pozdější producent "Červeného trpaslíka."
Když bylo jisté, že Chris Barrie dostane roli Rimmera, zbývalo vybrat mezi zájemci nejvhodnějšího představitele šmudly Davea Listera. Mezi posledních pět se dostal například i Lee Corners, jenž si později zahrál Mindráka v epizodě "Sebevědomí a Mindrák". Poté, co Naylor a Grant viděli Charlese, bylo jim jasné, že pro Listera nikoho vhodnějšího nenajdou.
Crag Charles má v sobě opravdu hodně z Listera, jak sám říká:"Na konkurzu jsem nebyl nervózní, hrát Listera mi nedělalo žádné potíže. Jsme si hodně podobní, já jsem snad jen víc upravenější, častěji se myju a holicí pěnu si stříkám na správné místo." V seriálu moc chtěl hrát, protože už od dětství měl rád science fiction a zvlášť Star Trek. Ze všech čtyř hlavních herců v "Červeném trpaslíkovi" je Charles znám jako největší vtipálek. Sdílí také Listerovu lásku k hudbě, ovšem je přeci jen trochu muzikálnější než on, se svou skupinou "The Eye" měl nedávno turné po Británii.
V roce 1993, kdy skončila šestá řada "Červeného trpaslíka", byl Charles obviněn ze znásilnění a zatčen. Pro nedostatek důkazů byl však zbaven všech obvinění. Kromě "Trpaslíka" je v Anglii a přilehlém okolí populární i rolí v seriálu "Války robotů."
Craig Charles má mladšího bratra Emila, který si zahrál Listerovu mladší verzi v epizodě "Fotostroj času".

Oblíbené epizody "Červeného Trpaslíka": "Spravedlnost", "Inkvizitor".

Filmografie 1987 - 2002:
Bussines as Usual (1987)
Video View (1987) (TV serie)
Night Network (1987) (TV serie)
Red Dwarf (1988) (TV serie)
Craig Goes Mad in Melbourne (1988) (TV serie)
What´s that Noise (1989) (TV serie)
Ghostwatch (1992)
Them and Us (1992) (TV serie)
Cyberzone (1993) (TV serie)
Prince Cinders (1993) (hlas)
Cyperpunks and Technophobes (1993) (TV serie)
Asterix in Amerika (1994) (hlas)
Cyberspace (1996) (TV serie)
Space Cadets (1997) (TV serie)
Funky Bunker (1997) (TV serie)
Captain Butler (1997) (TV serie)
Robot Wars (1998) (TV serie)
The Colour of Funny (1999)
Jailbreak (2000) (TV serie)
Red Dwarf (film) (2003?)