Červený trpaslík


Červený trpaslík - Epizody - Scénáře - Posádka - Herci - Dabing - Ze zákulisí - Hnidopich - Náboženství - Vesmír - Direktivy - Havárky - Nadávky - Postřehy - Texty - Hudba - Mobil - Kostýmy - Dodatky - Sex - Kuchařka - Filmotéka - Slovník - Kalendář - Obrázky - Film - Quiz - Fantazie - NSFAQ - Vzkazy - Srazy - Download - Merchandising - Kontakty - Diskuse - Facebook
Dnes je 28.04.2017

Dabéři
Kamil Halbich
Martin Sobotka
Zdeněk Dušek
Miroslav Táborský

Naše tipy
Přidejte si nás do položky Oblíbené.

Relaxační folie

Informace
Vzkazy
14849
NSFAQ
1354
Quiz
6

Facebook

Sponzoring

Dabing

Zdeněk Dušek

Zdeněk Dušek

(alias Kryton 2X4B 523P)

Taktéž spíše divadelní herec, který však natočil již pěknou řádku filmů, což dokumentuje i filmografie na konci. Povětšinou však ztvárnil vedlejší role, kterých si povšimne jen skutečně pozorný divák. První větší roli získal až ve filmu Smradi, za nějž byl nominován na Českého lva. Taktéž doporučujeme zajít do Divadla v Řeznické na inscenace "Latríny", nebo "Farma pod jilmy". Spatřit jej lze i v Divadle Na zábradlí a to ve hrách "Úklady" a "Ivanov", popřípadě v divadle Rokoko ve slavném "Višnovém sadu".
Obsazován je, pro někoho možná překvapivě, i do muzikálů. Pozorný a šťastný divák si ho mohl všimnout např. v Krysaři, Hamletovi, či Kleopatře.
V dabingu není slyšet až tak často, zjevně i kvůli svému neobvyklému hlasu, jenž androidovi Krytonovi tak dokonale sedl. Občas však přecijen jeho hlas proletí éterem, ovšem spíše u dokumentárních snímků.

Filmografie:
Smradi (2002) .... Barták
Svědek (2002) (TV)
Stříbrná paruka (2001) (TV seriál)
O ztracené lásce (2001) (TV seriál)
Nachové plachty (2001) .... vypravěč
Všichni moji blízcí (1999) .... Vopička
Výchova dívek v Čechách (1997) .... školník
Malostranské humoresky (1995) .... Motejl
Učitel tance (1994) .... Alois
Jak si zasloužit princeznu (1994) .... rybář
Kráva (1993) .... dr. Vejsada
Lepšie byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý (1992)
Poutníci (1988) .... lesník
Sedem jednou ranou (1988) .... Arnold
Štek (1988) .... Mato
Proč? (1987) .... hospodský
Pravidla kruhu (1987) .... Karásek
Přátelé bermudského trojúhelníku (1987) .... Dvořák
Všechno nebo nic (1984) ... Ota
Tisícročná včela (1983) .... Oškara
Pasáček z doliny (1983) .... Bradatý
Smrt talentovaného ševce (1982) .... Kaláb
Evžen mezi námi (1981)
Koncert (1980) .... Ota
Signum laudis (1980)
Dovidenia v pekle, priatelia (1970) .... poštovní doručovatel